Taylor Swift torna als escenaris amb “The Eras Tour”

Taylor Swift torna als escenaris amb “The Eras Tour”

La guanyadora de dotze premis Grammy ho torna a fer i estrena una gira amb la qual recaptarà més de 600 milions d’euros convertint-se en l’artista femenina amb més recaptació en concerts de tots els temps.

 

La cantant estatunidenca Taylor Swift ha donat pas a l’estrena de la seva nova gira internacional “The Eras Tour” i ho ha fet a Glendale, Arizona, on el nom de la ciutat, en honor a la intèrpret, ha canviat pel de “Swift City” durant dos dies. Es tracta de la primera gira que fa l'artista després de cinc anys, i de moment, només té concerts programats als Estats Units fins al 9 d’agost. Amb aquesta, la cantant farà un pas més a la seva carrera musical i mantindrà la seva posició en l’artista més ben pagada l’any 2023. Actualment, és l’única dona que apareix a la llista de Forbes d’artistes més ben pagats del món 2022. 

 

Durant aquests cinc anys, Taylor Swift ha publicat quatre àlbums. Amb l'últim,“Midnights”, la cantant va entrar a la llista Billboard hot 100 ocupant un dels deu primers llocs i va convertir l'àlbum en el disc més escoltat de Spotify en un sol dia. Després de no haver estrenat gira dels àlbums publicats entre el 2019 i el 2020 (Lover, Folklore i Evermore) a causa de les restriccions per la pandèmia, l’entusiasme dels swifties és evident a les xarxes. L’artista, hores abans de començar el concert, va publicar quatre noves cançons com a part d’una celebració prèvia a la gira. Només un dels quatre temes era inèdit, ja que els tres restants, eren noves gravacions dins de la producció de la cantant que va fer per poder recuperar la seva música, després que el productor i el seu antic mànager Scooter Braun vengués les cançons originals a Ithaca Holdings i ella perdés els drets d’autor de part del catàleg. 

 

 

Amb aquesta gira, Taylor Swift a part d'enfrontar-se amb certes plataformes musicals pels drets d’autor, també ha hagut de fer front a la batalla amb Ticketmaster, una de les empreses de venda i distribució d’entrades més famoses mundialment. Els seguidors de la cantant han denunciat les pràctiques abusives que practica l’empresa, com el desviament anticipat d’entrades per a les pàgines de revenda i han emprès accions legals de tal magnitud, que la problemàtica ha arribat fins al Senat dels Estats Units, que està actualment debatent si l’empresa no compleix les lleis antimonopoli. 

 

Més enllà de les disputes legals, l’èxit de la cantant no s’atura. S’estima que “The Eras Tour” convertirà a la cantant en l’artista més rica de tots els temps, disputant-li el lloc a Rihanna, que ja factura més diners com a empresària de moda i bellesa que com a cantant. Quan a principis d’agost Taylor Swift finalitzi la gira composta de 57 concerts, només la venda d’entrades li haurà reportat al voltant de 550 milions d’euros. Encara falta per saber si la cantant batrà el rècord d’artista que més ingressos ha produït en una sola gira. Actualment, aquest títol està a les mans del cantant i compositor britànic Ed Sheeran, que a la gira “Divide” va aconseguir més de 715 milions d’euros. El britànic va necessitar gairebé tres anys de gira i 260 concerts i en aquest cas, Taylor Swift en tindria prou amb una dotzena de concerts més per a superar aquesta xifra.