Torna l’espectacle casteller

Castells de Vilafranca
Castells de Vilafranca
Torna l’espectacle casteller

Els Castellers de Vilafranca es proclamen campions per dotzena vegada en la seva trajectòria

Els amants dels castells estan d’enhorabona: l’espectacle casteller més gran del món ha tornat. Després de quatre anys, el primer cap de setmana d'octubre, va tenir lloc la divuitena edició del Concurs de Castells a Tarraco Arena Plaça, amb victòria dels Castellers de Vilafranca (els Verds).

Es tracta de l’esdeveniment més important del món casteller, que enguany ha adquirit encara major rellevància per ser el primer després la pandèmia. Davant d’alguna caiguda inesperada, les colles castelleres van demostrar el seu esperit competitiu i de superació i els nervis i l’emoció dels assistents es van mantenir a flor de pell durant tota la jornada.

Els Castellers de Vilafranca es van proclamar campions per dotzena vegada en la seva trajectòria, destronant així la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que va obtenir el premi l’any 2018. Els Verds van sumar un total de 8.485 punts després de descarregar el tres de deu amb folre i manilles a la primera ronda,  el cinc de nou amb folre a la segona, i de carregar el quatre de nou sense folre a la tercera. “Estem molt contents del gran nivell que hem demostrat”, comentava el cap de colla, Sisco Benet, a la roda de premsa posterior a l’esdeveniment. 

En segon lloc va quedar la Colla Joves Xiquets de Valls i en tercer, la Colla Vella Xiquets de Valls. Les dues colles vallenques van evidenciar un nivell molt alt: van aixecar castells de màxima dificultat, fet que les va portar a acabar el concurs amb una puntuació de 8.050 i 5.755 punts, respectivament. 

Torre de vuit sense folre. Font: diario el País

La pandèmia ha afectat molts col·lectius, però en el cas dels castells, degut a la seva naturalesa intrínseca de “fer pinya”, els ha condicionat d’una manera molt directa. “Fa pocs mesos no es creia que fos possible celebrar el concurs”, apuntava des de l'organització, la Coordinadora de Colles Castelleres.  El nivell demostrat al concurs d’enguany és un clar reflex de com el sentiment de pertinença a una colla castellera i l’emoció de la competició motiven a tirar endavant.