El fenomen Titànic

Titanic-25th-Anniversary-3D-011223-bf7c192f63b74bac952507326fe0d1d6

La història d'amor entre en Jack i la Rose torna a la cartellera en motiu de celebració pels seus 25 anys

Després de la immillorable rebuda d' "Avatar 2: El sentit de l'aigua", James Cameron torna a reestrenar un dels grans èxits de la seva carrera. Aquesta vegada, i per celebrar el seu 25è aniversari, llença de nou la cinta romàntica de 1997, "Titànic".

 

"Titànic" és una pel·lícula estatunidenca que es va estrenar el 19 de desembre de 1997 i encara que al principi, diversos analistes i experts de la indústria esperaven un fracàs a taquilles, ja que era considerada com la producció més costosa del cinema de tots els temps, la pel·lícula es va convertir en un èxit tant en l'aspecte comercial com en l'avaluació de la crítica. A la primera setmana en cartelleres va aconseguir recaptar 52,9 milions de dòlars. La trama relata la relació de Jack Dawson i Rose De Witt Bukater, dos joves que es coneixen i s'enamoren a bord del transatlàntic RMS Titanic en el seu viatge inaugural des de Southampton (Anglaterra) a Nova York l'abril de 1912. Inesperadament, un immens iceberg posa en perill la vida dels passatgers.

 

La pel·lícula des del 10 de febrer de 2023 es pot veure a tots els cinemes del món, aquesta vegada amb una important novetat, la remasterització en format 3D High Dynamic Rate (HDR) i en 4K a aquells cinemes amb l'equipament necessari per projectar aquest tipus de tecnologia. Amb aquesta millora, Cameron espera que l'espectador es submergeix-hi més que mai dins de la història.

 

En el seu moment, la història d'amor va arrasar les taquilles i després de convertir-se en el número 1 de la taquilla mundial de tots els temps i recaptar més de 2.000 milions de dòlars, va esdevenir un dels clàssics del cinema més recordats. Actualment, és la tercera pel·lícula més taquillera de la història.

Guanyadora d'onze premis als Oscar i compartint el títol de major nombre d'estatuetes amb "El Senyor dels Anells" i amb "Ben- Hur", Titànic va estar guardonada entre altres, a millor pel·lícula i millor director. L'estrena serà visible a les companyies habituals com Cinesa, Yelmo Cines i Kinépolis, i a més de 100 sales independents a tota Espanya que aposten per la producció.

 

D'altra banda, sembla que 25 anys després, James Cameron dona resposta a la incògnita d'una de les escenes més criticades del film. Veurem si d’una vegada per totes aconsegueix tancar el debat sobre el final de la pel·lícula.