Autors del renom d’Eduardo Mendoza o Fernando Aramburu no han faltat en un Sant Jordi de récord.

Castillo i Gener triomfen en un exitós Sant Jordi

FIrma de llibres (El Periódico)
FIrma de llibres (El Periódico)

Un any més s’ha celebrat la diada de Sant Jordi, una jornada en la que els carrers de Barcelona s’han omplert de nou de llibres, roses i lectors de totes les edats fent cues amb l’objectiu de conèixer els autors i autores del moment. 

Castillo i Gener triomfen en un exitós Sant Jordi

Tot i que en un principi la previsió del temps no semblava ser la més favorable, res no ha impedit que centenars de comerços hagin sortit als carrers de la ciutat a vendre llibres i roses des de primera hora del matí. La nova novel·la de Javier Castillo “La Grieta del Silencio” ha encapçalat les llistes de llibres més venuts durant el transcurs de la festivitat, així com també ho ha fet l’última publicació de Ramon Gener, “Història d’un Piano”.

Eduardo Mendoza, Fernando Aramburu, Carmen Mola, Juan Gómez Jurado, Eva G. Sáenz de Urturi o els mateixos Javier Castillo i Ramon Gener són només alguns dels autors que no han volgut perdre’s una celebració tan assenyalada com és la del 23 d’abril; tots ells han atès els lectors als diferents espais habilitats, majoritàriament entre el Passeig de Gràcia, l’Avinguda Diagonal i Les Rambles de Barcelona. Una de les més multitudinàries trobades de l’edició d’enguany ha estat la del periodista Pablo Vierci, que amb la companyia del director J.A. Bayona i dos dels actors de la seva última pel·lícula “La Sociedad de la Nieve” ha signat l’homònim llibre de no-ficció en el que es basa el film.

Segons les dades oficials, les xifres de vendes han superat les de l’any anterior, doncs s’han comprat al voltant de set milions de roses i dos milions de llibres al llarg de la jornada. A més, com no podia ser d’altra manera, aquest 2024 tampoc hi han faltat les habituals decoracions als espais més emblemàtics de la Ciutat Comtal, com ara a la Casa Batlló o a la Plaça de Sant Jaume. No obstant això, cap d’elles ha aconseguit sorprendre tant com l’exposició de la Sagrada Família, que durant la diada ha ofert una innovadora mostra de roses generades amb intel·ligència artificial i inspirades en l’obra de l’arquitecte Antoni Gaudí.

Casa Batlló el dia de Sant Jordi
Casa Batlló el dia de Sant Jordi

Com era d’esperar, la cultura s’ha convertit en la protagonista de les ciutats i pobles d’arreu de Catalunya en un dels dies més esperats i celebrats de la primavera. Així mateix, llibres i roses s’han intercanviat per commemorar la llegenda de Sant Jordi i tornar a fer d’aquesta festivitat un èxit rotund.