“El meu somni és ser un professional de l’esport però sempre has de tenir un pla B”

HECTOR AZA 1
L'exjugador del Barça, Héctor Aza, durant el campionat d'Espanya
“El meu somni és ser un professional de l’esport però sempre has de tenir un pla B”

L’alumne de Periodisme, Héctor Aza, ha estat seleccionat per competir als PCU Games 2019 a Anvers del 24 al 27 d'abril després de jugar els partits que es fan entre universitats

 

Héctor Aza és jugador de bàsquet i estudiant de Periodisme. Dues sortides professionals que Aza ha volgut compaginar dia a dia. El jugador tindrà l'oportunitat d’anar, aquest any, als PCU Games 2019 que tindran lloc a Anvers (Bèlgica) el pròxim 24 d’abril.

L’objectiu principal d’aquests jocs és oferir als estudiants una plataforma on l’esport sigui considerat un instrument molt valuós per desenvolupar la interacció i l’experiència internacional. “Crec que serà una bona experiència, una experiència única”, afirma el jugador.

 

"Puc aprofitar el coneixement que tinc per realitzar una bona tasca com a periodista esportiu"

 

L’Héctor porta jugant a bàsquet tota la seva vida, des dels quatre anys. "L'esport sempre ha format part de la meva vida. Tot i que, abans del bàsquet, vaig provar el futbol i el tenis", decara l'Héctor.

HECTOR AZA 4

Héctor Aza jugant un dels seus primers partits amb el Barça.

L’esport el porta a la sang. El seu pare i la seva germana jugaven a bàsquet i això va ser un factor determinant que va influir a l’Héctor a l'hora de decidir a quin esport volia dedicar-se.

El SESE (Secció Esportiva Santa Eulàlia) va ser el club que va educar-lo esportivament, fins que als 12 anys la selecció catalana va cridar-lo al seu equip. Allà, va ser on el Barça va fixar-se en ell. “El Barça m’ha aportat molta experiència i també he après molts valors", comenta l'Héctor.

 

“És difícil pero no vull deixar res, ni el bàsquet ni els estudis”

 

L’experiència i els valors no només són l'única cosa que l’Héctor s’ha endut d'aquests equips sinó que també ha guanyat molts premis. “Amb la selecció catalana he sigut tercer, subcampió i campió d'Espanya. He jugat 6 o 7 campionats d'Espanya i he guanyat dos campionats de Catalunya”, explica el jugador emocionat.

HECTOR AZA 3

Héctor Aza, amb el número 8, jugant un partit entre universitats.

Mai he pensat a deixar el bàsquet però no vull que això afecti els meus estudis. El meu somni és ser un professional de l'esport però sempre has de tenir un pla B", relata l'exjugador del Barça i actual membre del AE Boet Mataró. Aza entrena de tres a quatre dies a la setmana amb una duració de dues hores i mitja al dia. La seva rutina educativa es basa a estar molt atent a classe i estudiar en els pocs moments lliures que li queden. 

Els coneixements en el món dels esports i sobretot del bàsquet han motivat l'Héctor a estudiar Periodisme amb la finalitat de convertir-se en un periodista esportiu. "Puc aprofitar els coneixements que tinc per realitzar una bona tasca com a periodista esportiu. Nacho Solozábal, tot i no ser periodista, és un referent per a mi”, declara l'estudiant de UIC Barcelona.